dijous, 5 de juny del 2008

EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT

EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT. Mark Haddon. Ed. La Magrana.269 pàgines.
Narrada en primera persona per un noi lleugerament autista, i amb la investigació de l'assessinat d'un gos com a rerafons, aquesta novel.la ens barreja la trama amb alguns problemes matemàtics. Val a dir que la novel.la és això, una novel.la, i que el tema matemàtic només serveix per remarcar i reforçar la descripció del pensament d'una persona autista que ens fa l'autor. En el raonament del protagonista, que podriem dir que és desprovist d'emocions com les matemàtiques. veiem totes aquelles coses que a nosaltres ens semblen 'normals' i en canvi poden ser totalment superficials.
Si us agraden les novel.les de tems matemàtiques, us recomano aquests altres títols:
- L'oncle Petros i la conjectura de Goldbach. Apostolos Doxiadis. Amb el rerafons de la sol.lució del problema que dona nom al títol, la relació d'un noi amb el seu oncle, amb les matemàtiques com a nexe.
- L’Enigma de Fermat. Simon Singh. Seguint la història del matemàtic Andrew Wiles, que fa pocs anys va demostrar el Teorema de Fermat, repassa tota la història de les matemàtiques. Senzillament, un llibre genial.
- En busca de Klingsor. Jorge Volpi. Novel.la on apareixen els físics més destacata de l'inici del segle XX, encapçalats per Werner Heisenberg. Amb el rerafons de la segona guerra mundial i els intents per aconseguir la bomba atòmica, un repàs a la física.